tiistai 14. elokuuta 2018

Te mitää tartte...

Sunnuntaina isäntä sai puinnit loppuun. Ohrasta tuli jopa tyydyttävä sato, mutta kaura jäi kauas tavoitteesta.
Toinen rehusato pitäisi tehdä, kun heinä alkaa jo ruskettua kuivuuden takia, mutta paalarilla on paalauskone rikki. 60 paalta pitäisi saada, mutta se on vaarassa jäädä haaveeksi. Se tietää taas sitä, että esim. Impin jatko meidän navetassa on vaakalaudalla. Yhtäkään ylimääräistä suuta ei ole varaa pitää talven yli, jos ruoka ei riitä 😢

Tänään sain lomatoimistolta tekstiviestin, että joulukuussa on pyydetty sunnuntai lomaa, teillä ei ole enää vapaita sunnuntaita, otatteko sen maksullisena? Heti kiehahti. Vai vielä maksullisena! Eikö tuo akka ole yhtään asioista perillä?
Laitoin vain viestin; "EI oteta maksullisena. Siirretään loma vain alkamaan päivää ennemmin". Isännällä on silloin tasaluku-synttärit, niin olis ollu kiva juhlia niitä ilman, että aamulla pitää itse navettaan.
Tuli viesti: "Valitettavasti lomaa ei voi lopettaa lauantaille. Laitetaanko alkamaan se keskiviikkona?" Silloin meinasi jo luuri lentää seinään.
On se varmaan mukavaa leikkiä pikkuhitleriä ja vain määrätä sieltä norsunluutornista, koska kukakin saa lomansa pitää. On tämä lapsellista.
Kesällä kun oli meidän häät, yksi vieraista kysyi: "Eikö teillä ole lomittajaa?". Sanoin, "ettei näin mitättömän asian takia lomaa saa. Aikataulut ei nyt sattunut osumaan kohdilleen vuosiloman kanssa". Mutta se on tällaista täälä ruohonjuuritasolla.

2 kommenttia:

  1. Justiin lomitin synttäriviikonlopun toisaalla, olisinpa lähempänä niin tulisin teillekin...

    VastaaPoista
  2. Voi että... Olis huikeeta jos saatais sut edes aamuksi töihin. Harmi kun on tuota välimatkaa.

    VastaaPoista