perjantai 3. elokuuta 2018

Sata salamaa iskee tulta

No ei nyt sata, mutta yksi.
Mä en osaa pelätä ukkosta, mutta kunnioitan kyllä luonnon voimia. Viime viikolla oli yhtenä päivänä ukkonen naapuripitäjässä, istuin terassilla kuuntelemassa jylhää jyrinää.
Yhtäkkiä näin silmäkulmastani välähdyksen, käänsin pään ja välähti toisen kerran. Salama iski aitalankaan, missä vieressä on hiehojen ja lehmien juoma-altaat ja heti perään korvia huumaava rätinä. Siinä kohtaa minäkin säikähdin ja vielä kun yksi hiehoista huusi. Ajattelin, että nytkö lähti hieholta henki!? Juoksin takamarkille, mutta kaikki hiehot ja lehmät oli ok. Kai sielä oli vain kans pelästytty ääntä. Mutta mikä tuuri, ettei niistä yksikään ollut juuri silloin juomassa, kun ne näillä helteillä käy vähän väliä ryystämässä.
Juoksin siitä sitten isännän luo, joka oli huoltamassa puimuria. Sanoin, että "Nyt pois täältä, ennenkö se iskee puimuriin". Meidän päällä ei ollut edes pilviä, eli se salama tuli kirjaimellisesti kirkkaalta taivaalta.
Myöhemmin samana päivänä luettiin netistä, että salama oli tappanut 2 lehmää jossain...oliko se Mikkelissä? 😟 Ne muuten usein on kuollut metsikköön nuo salaman tappamat eläimet.

Mutta sitten jotain mukavampaa. Olen käynyt muutaman kerran Lizzien kanssa ulkona. Kamera vaan ei oo ollu mukana, koska se tuskin kestäisi sitä menoa 😁 On siinä tarmoa pienessä paketissa!
Mennä viipottaa aivan päättömänä. Eilen oli niin kuuma, etten jaksanu juosta sen perässä, niin kokeilin päästää sen irti. Menee sitte aitojen läpi jos on mennäkseen, mutta ei mennyt. Pysähtyi aina ennen aitaa. Toki olen sitä(kin) opettanut äänimerkeille, kuten normaalistikin näkevää vasikkaa, mutta sitä en tiedä miten hyvin on oppinut yhdistämään. Huudan STOOOOP! aina kun aita alkaa lähestyä. Muuten kaikki menee sen kanssa mallikkaasti, mutta sen pitää välillä näyttää jääräpäisyyttään peruuttamalla. Ja se sitte peruuttaa vaikka kilometrin jos se sille päälle sattuu. Yleensä se tekee sitä aina silloin kun pitäisi takaisin navettaan mennä.

Eilen alkoi puintikausi. Kaura tuleentui ennen aikojaan kuivuuden takia, eikä sadolla voi tänä vuonna hehkuttaa, tuskin edes mainita. Ohra näyttää paremmalta, mutta ei yhtä hyvältä kuin kunnollisena vuotena. Ainut poitiivinen asia on, ettei sitä tarvitse kauaa kuivata eli tulee säästöä polttoainekuluissa.

2 kommenttia:

  1. Sinne tuli sitten salama kirkkaalta taivaalta!
    Tänä kesänä on pari kolme kertaa ollu sellanen erikoinen tilanne, että on voinu istua kuivalla ja aurinkoisella pihalla kuuntelemassa ukkosenjyryä. Yleensä aina sataa niin että pitää mennä sisään.

    VastaaPoista
  2. Täälä ei oo ukkonen tullu ku kerran liki. Monta kertaa on silti kuulunut jyrinä kun se kiertää tuolta lännen puolelta. Täälä kans vaan aurinko paistaa.

    VastaaPoista