perjantai 19. tammikuuta 2018

Muutoksen tuulia

Lomatoimisto muisti meitä eilen kirjeellä.
Ilmoitusluontoisesti kerrottiin, että meidän monivuotinen lomittaja on syrjäytetty...
Helmikuun loman tulee tekemään joku uusi ja meille tuntematon lomittaja.
Hän tulee ensin viikkoa ennen varsinaista lomaa opettelemaan navetan tavoille.

Tämä tieto oli pienimuotoinen järkytys, joskin odotettavissa, onhan lomittajallamme jo ikää. Sitä on vain ikävä luopua luotettavasta ja ammattitaitoisesta vakilomittajasta.

Ennen tuota meidän vakilomittajaa, kun meillä oli vielä lypsykarjaa navetallinen, meillä oli jos jonkinmoista "lomittajaa". Yksikin sanoi jo heti kättelyssä: "En ole 30:een vuoteen nähny lehmää ja maanantaina alkaa puutyökurssi jolle olen menossa". Monta sellaista oli, joita ei kiinnostanut työt. Viimeistään seuraavana päivänä jäätiin syystä tai toisesta sairaslomalle. Lähde siinä sitten pois kotoa ja jätä karja oman onnen nojaan.
Siksi olen siis skeptinen uusien lomittajien suhteen.

Mutta ei teilata ennenkö on nähty maistuuko työt uudelle työntekijälle.

4 kommenttia:

  1. Karjanhoitohommakin on semmonen, missä ei ole hyvä jos ei homma kiinnosta. Työkkäri vaan käskee sit karenssin uhalla ottamaan vastaan lomittajan työn, jos semmosta kokemusta on, ja sitten siitä kärsii eläimet ja lomitettavat ihmiset.

    VastaaPoista
  2. Se on aika hurjaa, kun määrätään lomittajaksi sellaisia jotka ei asioista tiedä/haluakaan tietää/osaa. Kyllä sitä on jos jonkinlaista kauhujuttua kuullut,mm. kun isäntäväki on ollut Lapissa lomalla, niin lehmät on ollut hoitamatta, kun lomittaja heitti viihteelle... Naapurit vain oli ihmetelly miksi lehmät huutaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kamalaa! Eikö tuo oo jo rikos? Miten voi olla noin piittaamaton?

      Poista
  3. Niin, en tiedä miten asia hoidettiin. Ainakaan enää ko. "lomittaja" ei enää työskentele siinä ammatissa. Se on kun viina maistuu enemmän kuin työt :(

    VastaaPoista