sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Pököö

Tilattiin kaksi uutta blondi-ternivasikkaa, mutta koska toiselta ilmoitetulta olikin löytynyt pallit, saimme vain yhden. Eikä tämäkään mikään blondi ollut vaan angus...joita meille ei tarvitsisi tuoda enää yhtäkään.
Tällä oli ikää 15 vrk:tta tullessaan torstaina. Oli aluksi aika arka, mikä on ihan normaalia, mutta jo seuraavana päivänä vasikka oli kotiutunut ja antoi rapsutella.
Päästin sitä pe-illalla käytävälle juoksemaan. Karsinan ovi sai olla kauan auki, mutta vasu ei vain tullut karsinasta pois. Lopulta kävin tuuppaamassa sen pois karsinasta.
Sanoin sille, että kun kerran meet juoksemaan ja huomaat kuinka kivaa se on niin sä haluat joka askareskerta käytävälle. Ja niinhän siinä kävi 😃
Tänään päivänavetalla vasikka kulki isännän perässä kuin se olisi ollut aina meillä. Rohkea tyttö loppujen lopuksi.

PÖKÖÖ

4 kommenttia:

  1. Ihana <3 mites nyt silleen oli yhtäkkiä pallit vasikalta löytyny? Ja mikä vika anguksissa on?

    VastaaPoista
  2. Se on kai ollut luontoäidin kieroa huumoria, muuttaa lehmävasikka vasta syntymän jälkeen sonniksi tai sitten vasikan kasvattajan kannattaisi käydä specsaversilla.
    Anguksissa on kaksi perustavaa laatua olevaa valuvikaa: ne ei ole niinkään lihakarjaa vaan läskikarjaa. Siis rasvoittuvat jo pelkästään jauhon haistamisesta. Ja suurin osa niistä on ihan hulluja ja siksi vaarallisia käsitellä. Niiltä puuttuu kunnioitus ihmistä kohtaan. Juoksevat vaikka yli jos sattuu huvittamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko blondi sitten erityisen kiltti tai jotain? En yhtään tiedä lihakarjan luonteista.

      Poista
    2. Blondeissa on luonne-eroja ihan kuin kaikissa roduissa, mutta ainakin meillä olleet on ollut rauhallisia. Suurin syy niiden kasvatushaluun on se, että ne kasvattaa kunnolliset lihakset ja saavuttaa teuraskypsyyden nopeasti. Syövätkin yllättävän vähän.

      Poista