torstai 27. huhtikuuta 2017

Tulokas

Eilen tuli puhelu. Kaupattiin lehmävasikkaa.
Tänään sitä lähdettiin katsomaan ja vasikasta tehtiinkin kauppakirja.
On nätti pieni ayrshire. En kyllä välitä ayrshireista, mutta kun sopivalla hinnalla saatiin ja Impistä tuota maitoa tulee niin "pakko" se oli ottaa.
Myyjän hevoskoppi oli sellaisessa paikassa, ettei sitä saanut sieltä lähtemään, niin ainoa vaihtoehto oli nostaa vasikka meidän lava-auton lavalle.
Myyjällä oli kiire päästä vasikasta eroon, koska poikimakarsinassa oli eilen syntynyt vasikka, jolle oli saatava mitä pikimmiten tilaa.
No, isäntä hyppäsi vasikan kanssa lavalle (jossa on myös lavakate)  ja minä ajoin koko köörin kotiin.
Vasikka oli hienosti koko matkan, vilkuilin aina välillä taustapeilistä, miten lavalla pärjätään 😁
Se ei edes ollut kuulemma pelännyt. Sormi vain suuhun ja siinä oli matka mennyt ihan huomaamatta. Vasikka on pari päivää yli kuukauden ikäinen.
Laitettiin se Valkyrian kanssa samaan karsinaan ja siinä kävi juuri kuten olin etukäteen arvannut.
Valkyria loukkaantui sydänjuuriaan myöten, kun joku oudonhajuinen kummallisen värinen otus ilmestyy yhtäkkiä samoille pahnoille. Pikku herneprinsessa ei olekaan enää huomion keskipiste.
Pahemmin ne ei silti toistaan jännittänyt. Vähän väistelivät, kuten normaaleihin kuvioihin kuuluu.
Illalla ne oli jo tehny sinunkaupat eivätkä enää kytänneet toistaan. Eli loppu hyvin kaikki hyvin.
Uuden vasikan nimi on hienosti Opal.

Iltanavetalle mennessä navetasta kuului hirveä meteli. Sanoin isännälle, että on se kamalaa kun ollaan 5 minuuttia myöhäs, heti siitä saa kuulla. Isäntä meinasi, että taitaa olla joku irti.
No niinpä tietysti.
Lehmän kokoinen limousinhieho Muksis sielä aiheutti kaaosta. Se mokoma oli vielä kiimassa ja hyppi toisen melkein yhtä ison blondityttö Berttan selkään. Maitoputket jo notkui, kun Muksis hakkasi päätänsä niihin kahdella jalalla seisoessaan. Mutta jälleen kerran ne kesti. Ei huonoa lasia...
Muksis saatiin omaan parteensa ja se oli niin väsynyt, että kun sai eteen tuodut jauhot syötyä, se rojahti maate. Ottikin siinä vartin tirsat 😄

Kuvasatoa tulee myöhemmässä jaksossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti