perjantai 2. elokuuta 2019

Lauma nupoja

Haettiin alkuviikosta yhdeltä maatilalta hiehoja. Semmosia jo hieman vanhempia eläimiä. Ne oli pakko myynnissä, kun niiden pitää päästä tekemään remonttia ja eläimiä oli liikaa.
Se oli viikon kylmin päivä ja ajattelin, että näinkö saan uudestaan flunssan, kun liian vähissä vaatteissa lähdin matkaan ja värjöttelin tuulessa, kun miehet lastasivat hiehoja hevoskoppiin. No ei ole flunssa uusinut.
Hiehot meni loppujen lopuksi asiallisesti kyytiin ja matka uuteen kotiin sujui ilman ongelmia. Kun saatiin ne navettaan, minä jäin kotiin tekemään päivänavettaa ja isäntä lähti yksin hakemaan kahta pienempää hiehoa. Ne oli kuulemma saatu vielä helpommin kyytiin. Kotona kävi sitten sillai, että hevostrailerin etuovi aukesi ja toinen hiehoista pinkaisi ulos. Olin muutaman metrin päässä, kun isäntä huusi: "Hel...ti! Hieho pääsi karkuun!". Syöksyin hiehoa kohti ja tunsin jo riimun sormissani, mutta hieho päätti, että mua et kiinni ota ja lähti painelemaan pellolle. Siitä vain pokkana aitojen läpi hiehojen luo, mutta hiehoaidasta se ei onneksi enää mennyt läpi. Isäntä pääsi juoksemaan sen eteen ja minä juoksin navetan kautta hiehon taakse niin saatiin se ajamalla navettaan, jonne se ihme kumma meni ilman mutinoita. Sanoin hieholle, että "Taidat ollakin ihan puhdasverinen maatiainen, etkä mikään sekuli". No niinhän se olikin... puhdasrotuinen... vaikka niiden piti myydä lsk-ay risteytyksiä. No eihän se meitä haittaa, mietityttää vain, tuliko myyjillä moka...?
Sitten kopista vielä toinen puhdasrotuinen lsk ja kaikki oli onnellisesti perillä.

Hevoskopin, joka oli meillä vain lainassa, pesin huolellisesti ja voin taata, että oli puhtaampi lähtiessä kuin tullessa. Jos joskus tarvii vielä lainata, niin kehtaa pyytääkin, kun palauttaa asiallisessa kunnossa.

Puolukka

Papu

Paarma

Pulla
Meillä on nyt kaksi Puolukkaa, Pullaa ja Ruu:ta. Myöhemmin tulleet on saaneet nimeensä lisän II.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti